brossa@brossa.fi
Brossa - Unelmien työntekijäkokemus tehdään job designilla
  • Tervetuloa
  • Palvelut
  • Kokemuksia
  • Me
  • Blogi

Blogi & uutiset

Alma Talent kysyi. Me vastasimme.

15/11/2019

 
Picture
​Brossan työelämämuotoilijat Kati Rautio ja Niko Leppänen kertovat, että paras palaute tulee jo koulutuspäivän aikana osallistujien oivallusten myötä. Inspiroiva ja keskusteleva koulutuspäivä koukuttaa heidän kokemuksensa mukaan sekä osallistujat että kouluttajat niin, että kahvikin ehtii jäähtyä.
​

Mistä aiheista Brossa valmentaa?

Meitä kiinnostavat uuden ajan työelämän ja bisneksen haasteet ja niiden ratkominen. Haluamme auttaa organisaatioita ja niissä työskenteleviä ihmisiä menestymään uudessa ajassa ja selviämään voittajana nykyisestä murroksesta.
​
Valmennusaiheitamme ovat pääasiassa johtaminen, kulttuuri ja uudistuminen. Miten ihmislähtöisellä johtamisella ja bisneskehittämisellä saadaan entistä parempia tuloksia? Valmennusaiheitamme ovat esimerkiksi: Miten johdetaan hajautettu tiimi huippukuntoon? Miten rakennetaan voittava organisaatiokulttuuri? Miten onnistutaan uudistuksissa ja muutoksissa? Miten rakennetaan aito ja vetovoimainen työnantajabrändi? Miten työtä muotoilemalla luodaan paras työntekijäkokemus ja työhyvinvointi?

Mitä kouluttajana toimiminen on antanut teille tähän mennessä?

Alun perin meillä ei ollut edes ajatuksena pitää valmennuksia. Olemme pohjimmiltamme kehittäjiä, työn ja organisaation muotoilijoita, jotka syttyvät ongelmien ratkomiseen ja käytännön kehitystyön tekemiseen työpaikoilla yhdessä työtä tekevien ihmisten kanssa.

Kuitenkin meiltä on pyydetty koulutuksia ja aluksi suhtauduimme ajatukseen epäillen, sillä tiedämme, että aito kehittäminen ja uudistuminen vaatii muutakin kuin yhden koulutuspäivän. Otimme kuitenkin valtavan haasteen vastaan ja lähdimme konseptoimaan koulutuksistamme sellaisia, joissa osallistujat pääsevät jo koulutuspäivän aikana kiinni uuteen maailmaan, näkemään kokonaisuuksia ja lähtemään kehittäjän askelin eteenpäin.
​
Alun epäilymme ovat hälvenneet, kun olemme nähneet valmennustemme vaikutuksen osallistujiin. On ollut tosi antoisaa tavata uusia ihmisiä, kuulla organisaatioiden nykyhaasteita ja nähdä ihmisten oivaltavan asioita, jotka auttavat heitä omassa työarjessaan eteenpäin.
​

Mikä on kouluttajana paras palaute mitä voitte saada?

Kouluttajalle parasta on, kun näet jo koulutuksen aikana, miten ihmiset innostuvat, motivoituvat ja oivaltavat uusia asioita ja ratkaisuja omiin haastavilta tuntuviin tarpeisiinsa. Kun ihmiset lähtevät valmennuksesta inspiroituneena omille työpaikoilleen tekemään asioita uudella tavalla.

​Yksi yksittäinen palaute on jäänyt erityisesti mieleen: ”Tämä oli sellainen valmennus, joka kaikkien esimiesten pitäisi käydä läpi. Suosittelin teitä jo eteenpäin!”
​

Kuinka ennustatte, että asiantuntijat haluavat kouluttautua tulevaisuudessa?

Asiantuntijoiden kouluttautumistarve tulee kasvamaan tulevaisuutta kohti. Kun työelämä ja työ muuttuu, muuttaa se samalla myös osaamistarpeita.

Näemme, että vuonna 2025 osaamisen kehittäminen linkittyy organisaatioissa yhä vahvemmin osaksi strategista uudistumista ja siihen liittyvää työn ja organisaation muotoilua.

Kun työpaikoilla työ ja organisaatio on muotoiltu vastaamaan uusia tarpeita, tämä mahdollistaa asiantuntijoiden uusien osaamistarpeiden tunnistamisen suoraan organisaation tarpeisiin.

Lisäksi näemme, että kouluttautuminen monimuotoistuu. Vuonna 2025 kouluttautumisessa hyödynnetään yhä enemmän erilaisia osaamisen kehittämisen muotoja, jotka mahdollistavat systemaattisen ja jatkuvan osaamisen kehittämisen helposti ja tehokkaasti osana työarkea sekä tarjoavat samalla inspiroivaa ja yhteisöllistä oppimista.

Koulutusteemoista korostuvat ennen kaikkea organisaation oman bisneksen ja toimintaympäristön oppiminen. Työn tekemiseen tarvittavat uudet osaamistarpeet.

​Lisäksi humanistiset taidot, ihmisten välinen viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, joka mahdollistaa arvoa luovan ja laadukkaan työn, yhteistyön ja johtamisen tulevaisuuden hyvinvoivissa ja menestyvissä organisaatioissa.
​

Kuinka vireystila pidetään korkealla läpi intensiivisen koulutuspäivän?

Kaikki lähtee kouluttajan silmin siitä, että ymmärretään osallistujien maailma. Koulutus suunnitellaan osallistujien arjen työn tarpeeseen. Kokemuksemme mukaan vireystilasta ei tarvitse huolehtia, kun koulutuspäivä on osallistujille keskusteleva, inspiroiva ja yhteisöllinen kokemus hyvällä fiiliksellä itselle tärkeän ja ajankohtaisen asian äärellä.
​

Kuinka monta kuppia kahvia koulutuspäivän aikana kuluu keskimäärin?

Puoli kuppia aamulla. Kuppi lounaalla. Puoli kuppia iltapäivällä. Aamulla ja iltapäivällä aiheet vievät mukanaan, joten kahvikuppi unohtuu, eikä kylmettynyttä kahvia tee enää mieli juoda!

Kati Rautio
Unelmien työn arkkitehti, Job Designer, Founder
Brossa
​
Niko Leppänen
Unelmien työn arkkitehti, Job Designer, Partner
Brossa

Juttu on julkaistu alunperin 25.10.2019 Alma Talentin sivuilla: https://koulutus.almatalent.fi/blogi/hr-ja-johtaminen/kouluttajatarina-kati-niko/?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=brossablogi&utm_content=2

Saako työelämän ongelmista puhua?

27/10/2019

 
Picture
Sunnuntai ahdistaa. Sisällä on valtava möykky. Mieli on yhtä harmaa kuin miltä ulkona näyttää. Mielessä pyörii jo tuleva työviikko, jota kauhulla odottaa. On fiilis, että en halua mennä sinne.

Heräsit sunnuntaiaamuna ja vähän oksettaa. Syynä ei ole viikonlopun juhliminen ystävien kanssa, vaan työtaakka, joka seurasi sinua kotiin viikolta rästiin jääneinä tai tulevina deadlineina. Tuntuu, että on putki päällä. Työputki. Hommat jatkuvat taas huomenna. Ilman taukoa. Ilman palautumista. Ilman irtiottoa työstä. Miten ihmeessä jaksan?

Tunnistitko tästä itsesi tai ystäväsi? Me tunnistimme. Nämä ovat meidän omia kokemuksia työhistoriastamme. Näitä kokemuksia ja tarinoita kuulee lähipiiristä ja kauempaakin jatkuvasti. Puhutaan, että 70% työntekijöistä hakee uusia töitä kesken työpäivän. Tämä ei ihmetytä ollenkaan!
​

Miksi työ ahdistaa sunnuntaina?


Työ on sekavaa ja sujumatonta. Yhteistyö ei toimi. Johtaminen koetaan huonona. Asioihin ei ehdi keskittymään. Töiden kanssa on jatkuva kiire. Töitä ei ehdi tekemään työpäivän aikana. Toiminta ei ole johdonmukaista. Epäreiluus. Toisilta vaaditaan enemmän kuin muilta, ilman palkitsemista. Työpaikalla tehdään uudistuksia, jotka kuormittavat ja vaikeuttavat työn tekemistä. Ei kehitetä niitä asioita, jotka työntekijöiden mielestä kaipaavat eniten kehittämistä.
​
Organisaatiokulttuurissa ei voi olla oma itsensä. Suhtaudutaan kankeasti uusiin ideoihin ja ajatuksiin. Kunnianhimon puute. Jämähtänyt toiminta, jota ei uskalleta uudistaa. Yhteisen suunnan puute. Hissuttelu. Putkinäköinen tekeminen. Ei nähdä kokonaisuuksia. Tehdään siiloissa. Järjetön toiminta, johon ei voi itse vaikuttaa. On pakko toimia tavoilla, jotka eivät tekijän mielestä ole järkeviä. Odotetaan ihmeitä. Vaaditaan mahdottomuuksia. Varjellaan omaa egoa muiden kustannuksella. Avoimuuden ja arvostuksen puute.
​

Nyt joku sanoo, että ei saa valittaa


Työpaikan valitusvartti meni jo. Jos sinulla ei ole ratkaisua, on parempi pysyä hiljaa. Jätetään henkilöstökyselyn vastaukset katsomatta, koska ne ovat niin huonot. On negatiivista ajattelua puhua työpaikan ja työelämän ongelmista. Koska eihän se ole totta!

Mitä jos onkin? Mitä jos tämä on se todellisuus, jossa me ihmiset päivittäin työpaikoilla elämme?
​
Kenen etua tällainen työelämä ajaa? Ei ainakaan organisaation, johtajan, työntekijän, asiakkaan eikä yhteiskunnan. Tämä ei ole tulevaisuuden menestysresepti, jolla rakennetaan hyvinvoivia, menestyviä, kasvavia ja uudistuvia organisaatioita, jotka tuottavat ihmisille elämyksellisiä palveluita ja kokemuksia. Innovoivat uusia parempia tapoja tehdä töitä ja bisnestä. Toimivat innostuneesti yhdessä vetäen puoleensa parhaita osaajia.
​

Tarvitaan uusi työelämä

 
Työelämässä on paljon hyvää, mutta niin on myös huonoa. Tarttumalla ongelmiin otetaan valtava askel kohti uutta ja parempaa työelämää.

Ne, jotka ummistavat silmänsä ongelmille eivät koskaan saavuta sitä hyötyä, joka niiden ratkomisessa piilee.

​Ne, jotka etsivät ja löytävät ratkaisut näihin ongelmiin yhdessä, rakentavat tekemisellään tulevaisuuden menestystekijöitä. Hyvinvointia. Vastuullisuutta. Työntekijäkokemusta. Aitoa ja vetovoimaista työnantajabrändiä. Näille työpaikoille on tarjolla todellista kilpailukykyä ja menestystä.
​

Kati & Niko
Tulevaisuuden työelämän job designerit


​Brossa on rohkea ja intohimoinen uuden ajan job design -yritys. Rakennamme unelmien työpaikkoja, jossa viihdytään ja tehdään tulosta.

Olemme työelämän kehittämisen uusi sukupolvi. Uuden ajan osaajia ja tekijöitä. Unelmien työn arkkitehteja. Meidän kanssa johdat, viestit, muotoilet uuden ajan työn ja kulttuurin. Saat hyvinvoivan, menestyvän ja uudistuvan työpaikan, joka houkuttelee ja sitouttaa parhaat osaajat.


Brossan Kati puheenjohtajana asiakaspalvelu & asiakaskokemus -seminaarissa

27/9/2019

 
Picture
Tällä viikolla 24.-25.9.2019 toteutettiin Alma Talentin huikea Asiakaspalvelu 2019 -seminaari. Tarjolla oli upeita puheenvuoroja ja inspiroivia case-esimerkkejä. Tapahtuman puheenjohtaja toimi Brossan Kati Rautio.

Seminaarin aiheena olivat asiakaspalvelu & asiakaskokemus. Miten luodaan uuden ajan vaikuttavaa ja brändiä tukevaa asiakaspalvelua & asiakaskokemusta? Miten asiakaspalveluorganisaatiota johdetaan, motivoidaan & uudistetaan? Miten selvitään voittajana murroksesta?

Tapahtuman puhujina olivat huiput:
Bjørn Arild Wisth (Nordic Choice Hotels), Reetu Kainulainen (Ultimate.AI), Marjo Rantanen (Tunemaker), Miika Kostilainen (Fazer Retail), Kia Tahvanainen (Telia), Tiina Karvinen (SATO), Henna Ojala (HappyOrNot), Teija Kuustonen (LähiTapiola), Satu Koivulehto (Roger Studio), Katriina Mikkonen (HUS), Hanna-Kaisa Hynni (VMP), Riitta Vuorelma-Iho (Terveystalo), Jari Danielsson (Kuudes).

Kati kiittää kaikkia upeita puhujia & osallistujia inspiroivasta seminaarista!

"
Tällä viikolla sain toimia puheenjohtajana huikeassa asiakaspalvelu - & asiakaskokemus -seminaarissa yhdessä upeiden puhujien & mahtavien osallistujien kanssa.

Seminaarin päätteeksi kysyin lavalla viimeisen kysymyksen brändien huippuosaajalta Jari Danielssonilta: "Mitä meidän pitäisi sun mielestä suomalaisina oppia maailmalta?"

"Meidän pitäisi ajatella isommin. Me voidaan toteuttaa maailmanluokan juttuja täällä Suomessa, jos vain halutaan." 

Kaksipäiväisen seminaarin aloitti aiemmin huikea mies Nordic Choice Hotelsin takaa kertomalla omia ajatuksiaan & tarinaansa menestymisestä:

"It is all about people & culture.

People. Planet. Profit.

Some may say it is grazy strategy but it is our dream & it works." 

Tulevaisuudessa menestyvät yritykset, jotka innostavat & johtavat ihmisiä.

Työpaikan ihmiset tekevät tuloksen työarjessa joka päivä.

Johda, viesti, muotoile uuden ajan työ & kulttuuri.

Rakennetaan unelmien työpaikkoja, jossa viihdytään & tehdään tulosta.

The future is coming - make it work!


SOK Asiakasomistajuuden asiantuntija Petra Lindell: "Yhteinen työn muotoiluprojekti on ollut parasta työurallani"

2/9/2019

 
Picture
Kuva: Petra Lindell, SOK Asiakasomistajuuden ketjuohjaus

​Petra Lindell
on vahva osaaja ja työstään innostunut asiakaspalvelun ja osaamisen kehittämisen asiantuntija. Petra työskentelee Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:lla Asiakasomistajuuden ketjuohjauksessa, jonka tehtävä on tuottaa osuuskaupoille valtakunnallisesti asiakasomistajuuteen liittyviä asiantuntija- ja tukipalveluita.
​

- Vastaan asiakaspalvelurajapinnan osaamisen kouluttamisesta, ohjeistamisesta ja tuesta. Miten siellä asiakasomistajuus toteutuu, miten on osaaminen kunnossa, millaista tukea me voitaisiin sinne tuottaa sekä asiakaspalvelurajapintaan että osuuskaupan konttorille, joka ohjaa ja ohjeistaa varsinaista toimipaikan asiakaspalvelurajapintaa, Petra Lindell kertoo.
                                          
​Alueosuuskauppoja eri puolilla Suomea on 20. Toimipaikkoja niissä on Suomessa yli 1800.  Asiakasomistajia vuonna 2018 oli lähes 2,4 miljoonaa henkilöä. (lähde: www.s-ryhma.fi). Lindell tekee päivittäin yhteistyötä eri puolella Suomea toimivien alueosuuskauppojen asiantuntijoiden kanssa.


- Nautin siitä, että voin auttaa. Asiakasomistajuus on mulle iso juttu, koska uskon itse siihen. On helppo puhua asiasta, mihin itse uskon. Kaikessa asiakaspalvelutyössä tärkeintä on, että pystyt olemaan rehellinen itsellesi ja toimimaan oman arvomaailman mukaisesti sekä ulkoisten että sisäisten asiakkaiden kanssa, Lindell jatkaa.

Asiakkaiden ilahduttaminen on makeeta

​- Olen kohta 20 vuotta ollut S-ryhmässä töissä. Asiakkuuksien kanssa olen työskennellyt vuodesta 2000 asti. Konseptityötä, eli asiakasomistajakonseptiin liittyvää asiantuntijatyötä ja ohjeistuksia olen tehnyt vuodesta 2010. Osaamisen kehittäminen on tullut koko ajan vahvemmin mukaan. Ennen nykyistä työtäni olen tehnyt mm. S-ryhmän mainonnan parissa töitä. Lisäksi olin mukana meidän ensimmäisessä verkkokaupassa. Alun perin tulin S-ryhmälle ihan eri alalta, olin laivausalalla. Tein siellä alkuun linjaorganisaatiossa laivauksia. Lopulta vastasin koko yrityksen tapahtumamarkkinoinnista monta vuotta, mitä ei ollut siellä ollenkaan aiemmin.
​
- Mulla on hirveästi sellaista luomisen voimaa, mutta tarvitsen sitä, että yhdessä innostutaan, tulee yhdessä innostava ilmapiiri. Aidosti tehdään yhdessä ja hyvässä hengessä. Se on tosi tärkeää. Jos sitä ei ole, niin uskon, että yritys on paljon heikommilla. Silloin ei kukaan saa parasta irti – ei työntekijä, eikä yritys, eikä asiakas, ei kukaan, Lindell painottaa.
​
Työssä parasta on ihmisten kanssa tekeminen
​
​-
Se, kenelle työtä teen, on mulle se rikkaus ja suola. Ryhmässä oppii joka kerta uutta ja kun saa luotua vuorovaikutuksen ilmapiirin, tulee aidosti sellainen yhdessä oppiminen ja yhdessä tekemisen meininki, yhdessä oivalletaan. Siihen olen jäänyt täysin kiinni. Siitä tykkään ihan hirveästi, Lindell kertoo.

- Se, että voi sparrata eri asioita ja ajatuksia. Miettiä, miten me voitaisiin tehdä tämä paremmin, palvella paremmin. Mutta ei niin, että unohdetaan se vanha, vaan kehitetään systemaattisesti rakentaen. Saadaan systemaattinen kehittämisen polku. Siksi olen täällä viihtynyt, kun tämä talo on ollut sellainen, jossa on saanut koko ajan kehittyä ja kehittää itseään.
​
Parasta tähänastisessa työelämässäni on ollut yhteinen projektimme
​
​- Olen ikuisesti kiitollinen sen aikaiselle esimiehelle ja meidän organisaatiolle, jotka sen mahdollisti, koska mun mielestä me tehtiin jotain todella upeaa. Se oli mulle käänteentekevää. Meillä oli ihan huippujengi. Me saatiin siihen ihan huippu fiilis. Oli joka päivä ihana tulla töihin ja saatiin sellainen oikein todella voimakas yhdessä tekemisen meininki, Lindell iloitsee.
​

Asiakaskohtaaminen on yrityksen kasvot
​

Oli se sitten digissä tai livessä, lopulta se on aina yksi palvelukokemus

- Se on yksi asiakaskohtaaminen ja siinä joko onnistutaan tai ei onnistuta. Siinä on aina mukana vuorovaikutus. Fiilis on siinä niin tärkeä, että oikeasti sain tästä, tämä oli helppoa. Siihen kuuluu asiakkaan kuuntelu, että pystyt oikeasti kuuntelemaan, mitkä ne asiakkaan tarpeet ovat ja pystytään tarjoamaan vastaus niihin tarpeisiin.
​

- Arvostan asiakaspalvelutyötä tekeviä todella paljon. Se työ on uskomattoman rikasta, mutta välillä uskomattoman raskasta. Siinä joutuu mielettömästi omaksumaan, opettelemaan koko ajan uutta, olemaan ajan tasalla asioista. Silti perusrooli ja funktio on kohdata asiakas ja keskittyä asiakaspalvelutyöhön, joka on pitkälti vuorovaikutusta. Jotta he osaavat tehdä sen oikein, heillä pitää olla se tieto, mutta myös vuorovaikutustaidot. Miten ylläpidetään sitä koko pakettia?

- Koen, että he tekevät todella arvokasta työtä. He ovat monessa mielessä meidän yrityskuva – se ääni, katse, hymy, joka yrityksestä muodostuu, Lindell kiteyttää.

Maailma muuttuu nopeasti - Osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden menestystekijä


Mitä osaamisen kehittäminen vaatii nykyisessä murroksessa?


- Mun mielestä se vaatii tosi paljon. Se vaatii yrityksiltä ymmärrystä, että kun ihminen tulee töihin, ei riitä, että perehdytetään kerran ja se oli siinä, vaan pitää rakentaa kunnon osaamisen kehittämisen polku. Millä tavoin osaamista pidetään yllä, mitkä ovat ne keinot, mittarit ja kanavat. Vähintään yhtä tärkeää on, miten me kehitetään sitä osaamista. Millä tavoin nämä toteutuu oikeasti siellä arjessa.
​
Nykymaailmassa muutoksen tahti vain nopeutuu, niin yritysten kilpailukyvyn kannalta on äärimmäisen tärkeää, että rakennetaan organisaatioihin jatkuvan kehittämisen polku, jotta henkilökunta pysyy osaamisen tasolla

​- Sen näkisin ehdottoman tärkeänä tulevaisuuden isona haasteena organisaatioille, että miten menee ammattitaidon kehitys esimiesten lisäksi myös asiantuntijaporukassa ja suorittavassa porukassa. Miten siellä pysytään kilpailukykyisenä, miten osaaminen pysyy yllä, millaiset verkostot siihen on. Sen prosessin rakentaminen, toteuttaminen ja seuraaminen on mun mielestä äärimmäisen tärkeää, Lindell miettii.

​

Osuvampaa osaamista, parempaa palvelua job designilla

​
Toteutimme yhdessä job design -työn muotoiluprojektin Brossan mallin mukaisesti. Muotoiluprojektin avulla haluttiin tutkia, miten työ vastaa toimintaympäristön muuttuviin tarpeisiin. Tämän pohjalta muotoiltiin ja konseptoitiin entistä mielekkäämpi ja sujuvampi työ ja siihen liittyvä viestintä mahdollistamaan asiakaspalvelun ”Osuvampi osaaminen ja parempi palvelu” yhteistyössä valtakunnallisessa palveluketjussa.
​
Tämä oli loistava hyvässä hengessä tehty juttu

​- Meillä oli selkeästi asia, mihin me kaikki uskottiin, tehtiin innolla yhdessä voimia säästämättä, yhteistä maalia kohden. Yhdessä jalostettiin ja hyödynnettiin kaikkien eri vahvuuksia. Yhdessä se matka tehtiin ja tulokset saatiin, ei sekään olisi ollut mahdollista yksin keneltäkään. Isoimpia juttuja on ehkä se yhteistyön voiman aito kokeminen, että kun pystytään luomaan aidosti yhdessä tekevä porukka, niin silloin on taivas rajana, Lindell kertoo.

- Kun huomasin, että tämä on niin innostavaa, kun pääsen kehittymään ja oppimaan, lähdin myös itse työn ohella opiskelemaan. Mulla oli valtava halu, että tätä en halua lopettaa. Projektissa oli valtavan rakentava positiivinen ilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki. Miten me yhdessä teemme, selkeät roolit ja vastuut, selkeä yhdessä tekemisen malli, jonka kaikki ymmärtää ja sisäistää, ne on tärkeitä. Siitä se lähti.

- Koin, että sain niin hirveästi kasvaa siinä meidän yhteisessä projektissa, oppia, kehittyä, haastaa ajatuksia. Yhteisen projektin avulla musta on tullut vielä itsenäisempi ottamaan asioita haltuun, rytmittämään, tiukemmin vetämään ja edistämään projekteja, mitä tehdään seuraavaksi ja nyt hoidetaan tämä homma maaliin. Semmoista systematiikkaa.

​- Tuntui, että mun on pakko saada lisää. Sillä tiellä olen edelleen, haluan kehittyä ja oppia ja haastaa itseäni ajattelemaan uudella tavoin ja miettiä, että miten voisin joka päivä olla vähän parempi versio itsestäni kuin eilen.


Työn muotoiluprojektin avulla vuorovaikutus osapuolten välillä rakentui vahvaksi ja yhteistyö lisääntyi


​- Yhdessä tekeminen vielä lisääntyi. Nyt on kentän kanssa yhteinen kieli ja dialogi. Kentältä on tullut palautetta, että työstä on ollut apua ja nyt siitä näkyy aito yhteistyö, Lindell iloitsee.
​

Käytän edelleen Brossan mallia, ympyrää ihan koko ajan
​
​- Se on mun mielestä loistava. Juuri selitin, miten on tätä menty ympäri, miten on osuvampaa osaamista ja parempaa palvelua. Sieltä me löydetään aina kehittämisen kohde, selvitetään tarpeet, kartoitetaan ja päätetään, että mihin nyt lähdetään menemään. Toteutetaan, tehdään se muutos ja sitten sieltä nousee jotain uutta. Se pyörii jatkuvasti. Se ei ole sellainen yksi juttu, että projekti alkaa – loppuu. Sen päälle voi rakentaa koko ajan lisää. Se on mun mielestä enemmän sellainen ajattelutapa.
​
- Projektista syntynyt materiaali on loputon aarreaitta. Palaan siihen dataan ja niihin kysymyksiin aina uudelleen. Se on se pohja, josta voi ammentaa koko ajan lisää. Jotta päästään juurisyihin, se vaatii sen syvän penkomisen ja kysymysten kysymisen. Siinä on mun mielestä hirveän hyvä se, että se ei päästä helpolla. Ei tule vaan se jargonia, joka helposti tulee, vaan se haastaa, että hei miten tämä toimii käytännössä, miten tämä ihan oikeasti toimii. Se, että tehtiin laaja tutkimus käyttäjille, kohderyhmille ja sisällöntuottajille, oli just se syväosaamisen juttu. Sen mallin takana on oikeasti paljon todella viisasta ajattelua ja systematiikkaa, Lindell kertoo.
​
Osaamisen kehittämiseen on kehitetty ihan uusia malleja

​​- Millä tavalla pystytään osaamista varmistamaan, seuraamaan ja mittaamaan, ettei se ole vain se perehdyttäminen. Meidän tärkeille kohderyhmille on omat mallit rakennettu siihen. Mittareita on pystytty asettamaan käyttäjälähtöisesti, se on vaikuttanut selkeästi asioihin. On pystytty kertomaan, mitä kunkin kohdan pitää tehdä, että saadaan se prosessi toteutettua. Se on äärimmäisen tärkeää. Seurantaa on kehitetty ja siihen mietitty erilaisia malleja, Lindell kuvaa.

- Kun fokusoiduttiin selkeästi asiakasomistajien asiakaspalvelun ja palveluosaamisen kehittämiseen, päästiin riittävän syvälle. Kiinni asioihin, joilla on merkitystä. Se on kestänyt aikaa ja kantaa edelleen selkeästi hedelmää.

Työn muotoiluprojekti toteutettiin osana SOK:n laajempaa digitaalista uudistusta.

- Nyt kun meillä on uudet digitaaliset ratkaisut, palasin projektin dataan ja siihen, millä tavalla pitää rakentaa näitä uusia välineitä. On tehty uusia ratkaisuja ja saatu paljon positiivista palautetta, että nyt on oikeasti käyttäjälähtöisesti ajateltu, mitä käyttäjä tarvitsee työssään.
​
- Esimerkiksi videoita voin tehdä nykyään matalalla kynnyksellä, kun taustalla on riittävän vahva ajatus ja ymmärrys kentän toiminnasta. Se on auttanut asiantuntijana toimimaan käyttäjälähtöisesti, ketterästi ja nopeasti työarjessa, Lindell kertoo.
​

Voisitko suositella yhteistyötä ja työn muotoilua Brossan kanssa myös muille?


- Voisin, ja olen suositellutkin, Lindell nauraa.

- Sen takia, koska se tuo paljon sokeita pisteitä näkyväksi. Se haastaa ajattelemaan eri tavoin positiivisessa hengessä. Siitä saadaan yhteinen tekemisen malli. Siinä rakennetaan jotain suurempaa pohjaa, alustaa, jolle pystyy rakentamaan paljon uusia projekteja tämän jälkeen. Siitä voi paljon ammentaa, joka kantaa hedelmää oikeasti.
                                                        
Brossan kanssa tehdyn työn muotoiluprojektin jälkeen kehittäminen on jatkunut yhdessä kentän kanssa.

- Kiitos. Se ei olisi ollut mahdollista ilman meidän huippujengiä ja yhteistä draivia. Se on ollut korvaamattoman arvokasta, Lindell kokee.
​

- Se on mulle sellainen aarre, joka kantaa lopun elämää. En olisi pystynyt kasvamaan sellaisiin mittasuhteisiin ilman tällaista rinnalla kulkijaa, mentoria. Yhdessä saatiin oivaltaa. Se haastoi mua ajattelemaan asioita eri tavoin. Opin paljon meidän keskusteluista ja yhdessä tekemisestä. On ollut helppo tehdä töitä yhdessä. Brossa on luotettava kumppani, aina valmistautuneena ja perehtyy asiakkaan maailmaan. Positiivisuus on aina hyvä yhteistyölle.
​

​Suosittelen työn muotoilua ja yhteistyötä Brossan kanssa kaikille, joilla on aidosti halu kehittyä

- Aidosti halu miettiä, että mitä oikeasti näiden toteutumisten, ajatusten, tekojen alla on. Miten asiat ihan oikeasti toimii, toimiiko ne. Haastaa sitä omaa teoreettistakin viitekehystä menemään ihan todella kädet saveen tekemään asioita ja pohtimaan ihan todella kädet savessa, miten nämä oikeasti toteutuu. Se on ehdottomasti sen arvoista.

- Se on tapa muuttua. Se on sellainen kasvuprosessi, jossa on tärkeä olla mukana, koska sitä on jopa vaikea selittää. Niiden, jotka pääsevät teidän kanssa tekemään yhteistyötä, kannattaa tajuta se helmi, millaista osaamisen pääomaa siinä tulee yritykselle. Sitä kannattaa hyödyntää kaikissa tilanteissa, Lindell päättää.
​

Ole johtaja - Sytytä innostuksen liekki

4/8/2019

 
Picture
Uuden ajan johtaja näyttää ja viestii innostavaa ja kirkasta suuntaa jatkuvasti, selkeästi ja motivoivasti.

Kautta aikain menestyneimmät johtajat ovat innostaneet ja johtaneet ihmisiä kohti yhteistä unelmaa. Kertoneet maailmasta, jota ei vielä ole olemassa. Koonneet joukkojaan ja innostaneet heitä toimimaan juuri tätä tärkeää tehtävää varten.

Matka ei ole helppo, he kertovat joukolleen pimenevässä illassa nuotion tai pyöreän pöydän ympärillä. Se voi olla vaativa ja kivinen. Mutta yhdessä, yhteisiä tavoitteita kohti kulkien kaikki tarvittava on mahdollista tehdä. Yhteinen unelma voidaan saavuttaa. Itsemme ja muiden, maailman ja asiakkaiden hyväksi.
​
Tähän on syynsä. 
​Tavoitteellisena johtajana tiedät sen. Arjen kiireessä olet vain saattanut unohtaa vaikuttavimman tehtäväsi velvollisuuksien, aikataulujen ja siellä täällä viriävien tulipalojen sekaan.
​Kirkas suunta - visio, missio ja konkreettiset tavoitteet ovat ensimmäinen asia, jotka tiimisi ihmiset tarvitsevat kesälomien jälkeen hyvinvoivaan ja motivoivaan starttiin. Syksyn työssä onnistumiseen ja yhdessä menestymiseen.

Suurin osa johtajista kuvittelee, että suunta ja tavoitteet ovat kaikilla tiedossa. Ja että ne ovat jollain lailla yhteisiä ja inspiroivia.
Ei muuta kuin hommiin!
Totuus kuitenkin on, että iso osa työntekijöistä ei tiedä tavoitteista, visiosta tai missiosta paljonkaan.

​Varsinkaan oman työn lisäksi muiden kollegoiden ja tiimien tekemisistä.
Visio ja missio, "shared dream", jää helposti tyhjäksi strategiajargoniksi arjen työn ulottumattomiin johtoryhmän kokouksiin.
​Epäselvät tavoitteet ovat yksi suurimmista stressin ja eripuran, eli huonon työtyytyväisyyden, työhyvinvoinnin ja yhteistyöongelmien aiheuttajista, joita et halua mukaasi uuteen alkavaan syksyyn.

Sen sijaan haluat motivoituneet ja innostuneet ihmiset, jotka sitoutuvat yhteiseen unelmaan ja tavoitteeseen. Tekevät päivittäin yhdessä töitä yhteisen selkeän, merkityksellisen ja sopivan haastavalta tuntuvan tavoitteen eteen.

Nyt, kesälomien vaihtuessa työn teoksi, on hyvä muistuttaa itseään tästä innostavasta tosiasiasta: 
Ihmiset odottavat sinulta johtamista. Kirkasta suuntaa ja tavoitteita, joita kohti kulkea yhdessä.
Tänä syksynä sinä voit olla uuden ajan menestyvä johtaja, jota työpaikkasi, työelämä ja uusi sukupolvi kaipaa.

Tee tästä paras syksy ikinä. Sytytä innostuksen liekki johtamalla ja viestimällä kirkasta suuntaa, johon ihmiset haluavat lähteä mukaan ja jota kohti päivittäin työskennellään.
​
Aloita viestimällä kirkasta suuntaa heti lomien jälkeen. Jatkakaa yhdessä kohti innostavaa visiota, isoa kuvaa ja tavoitteita. Älä jätä suunnan näyttämistä siihen. Osoita sitä päivittäin työarjessa.

​Kun syksy pimenee, käännä suuntaa kirkkaammalle.

Hehku, joka pimeässä loistaa, on teidän joukkonne, joka päättäväisesti, tulisoihtuja kantaen ja harmautta uhmaten kulkee kohti yhteistä päämäärää.
​

Kati


Mitä kohti te kuljette? Mitkä unelmat ja tavoitteet te haluatte saavuttaa?

Uuden ajan johtaja innostaa ja johtaa ihmisiä. Viestii henkilöstölle ja sidosryhmille tarinaa, johon halutaan sitoutua ja lähteä mukaan.

Johtaja – innosta itsesi ja muut takaisin töihin kesälomien jälkeen. Kysy innostavaa sparrausta itsellesi, työpajoja tai puheenvuoroa porukalle inspiraatioksi vaikkapa syksyn suunnittelupäivän alkuun!

Kati Rautio on Brossan perustaja. Job designer. Unelmien työn arkkitehti. Työn & organisaation muotoilija.

​
Rakennamme unelmien työpaikkoja, jossa viihdytään & tehdään tulosta.

www.brossa.fi 
​

Kohti unelmia

1/8/2019

 
Picture
Syksyllä 2014 meillä oli unelma. Se oli yrityksen perustaminen. Yrityksen piti tehdä jotain aidosti kestävää & toimivaa. Sellaista, jolla saadaan asioita aikaan & aitoa vaikutusta yritysten ja ihmisten arkeen.

Näin oli tammikuussa 2015 aika perustaa Brossa. Uuden ajan job design -yritys. Ei siitä, työn & organisaation muotoilusta, silloin paljon puhuttu. Uskomme, että tulevaisuudessa pärjäävät yritykset, jotka ymmärtävät ihmisten työarjen merkityksen uudistumiseen & menestymiseen.

Meitä inspiroi & motivoi tavoitteelliset ihmiset, joilla on aito halu saada asioita aikaan. Jotka nostavat riman & tavoitteet korkealle. Lähtevät rohkeasti tavoittelemaan uutta. Tekemään entistä parempaa.

​Nyt syksyllä 2019 on aika asettaa taas uusia tavoitteita, joita kohti kulkea. Tämähän on jokaisen yrityksen & tiimin agendalla varmasti näin loman jälkeen.

Mitä kohti te kuljette? Mitkä ovat ne unelmat & tavoitteet, jotka te haluatte saavuttaa?

t. Kati & Niko
​

Sveitsissä valmentava Jyri Korsman: ”Voin suositella yhteistyötä Brossan kanssa kaikille esimiesasemassa oleville johtajille ja urheiluvalmentajille”

25/5/2019

 
Picture
Kuva: Jyri Korsman
​Jyri Korsman on 36- vuotias salibandyn ammattivalmentaja, joka aloitti valmentajan uransa vuonna 1999 ja toimii nyt päävalmentajana Sveitsin liigassa Floorball Könizissä. Korsmanilla on taskussaan valmentajan tutkinto sekä yliopistosta että ammattikorkeakoulusta. Sekä liuta menestyksekkäitä saavutuksia, mm.: Miesten salibandyliigan Suomen mestaruus ja SM -hopea. Suomen mestaruus vanhimmista poikajunioreista. Miesten Suomen Cupin voitto. Kaksi maailmanmestaruutta U19 -poikamaajoukkueesta. Korsman on myös ollut mukana kirjoittamassa kolmea kirjaa: Valmentaminen salibandyssä, Salibandyn käsikirja ja Urheilijan Keittokirja.

Olen kokenut yhteistyön Brossan kanssa erittäin antoisaksi. Urheilussa ja yritysmaailman johtamisessa sekä toiminnan organisoimisessa on useita samankaltaisuuksia, minkä vuoksi voin lämpimästi suositella Brossaa myös kaikille urheilun parissa toimiville organisaatioille ja johtajille.

​- Meidän välisemme yhteistyön avulla olen saanut itselleni paljon uusia työkaluja toiminnan tehostamiseen ja omien toimintamallien kehittämiseen. Tämän lisäksi olen löytänyt Brossasta itselleni sparrauskaverin, joka on aina ollut valmis auttamaan minua eteenpäin, päävalmentaja Jyri Korsman kertoo.
​

Mihin menestyvä urheiluvalmentaja tarvitsee Brossan kaltaista job design -kumppania?


- Salibandyn lajikehitys on viimeisten vuosikymmenien aikana ollut todella hurjaa, joka on näkynyt myös valmennusprosessin muokkautumisessa nykypäivän vaatimusten mukaiseksi. Tänä päivänä päävalmentajan tehtävä on enemmän valmennustiimin johtamista, jossa ihmisten motivoiminen, tehtävien organisoiminen ja viestintä eri sidosryhmien kanssa on keskeisessä asemassa.
 
- Tiimipohjaisessa valmennusprosessissa päävalmentajan osaamiskenttä muodostuu hyvistä vuorovaikutus- ja johtamistaidoista, kokonaisuuksien hahmottamisesta sekä tietenkin lajin vaatimusten mukaisten valmennusprosessien hallinnasta. Joukkueen ja valmennustiimin suuresta koosta johtuen haasteet yleensä liittyvät tehokkaaseen ajankäyttöön sekä viestintään, unohtamatta huippu-urheiluun kuuluvia paineita ja tuloksentekoa, Korsman pohtii.

Yritysjohtajan tavoin urheiluvalmentaja kohtaa työssään erilaisia tilanteita, joissa johtajalta vaaditaan kykyä saada joukkonsa toimimaan ja menestymään arjessa haastavissakin paikoissa 


Korsman on kohdannut urallaan sekä kilpailevien seurojen fuusioitumisen että uutena päävalmentajana aloittamisen perinteikkäässä ulkomaalaisseurassa.
 
- Fuusiossa luonnollisesti molemmilla seuroilla oli vahvat omat toimintamallit, historia ja henkilöstö, joiden sitouttaminen ja tuominen yhden seuran alle oli suurimpia haasteita. Kuten muutosjohtamisessa yleensäkin alkuvaiheessa keskeisessä asemassa oli kokonaisuuden hahmottaminen, selkeän strategian luominen ja sen viestiminen eri toimijoille. Tässä prosessissa yhteistyö Brossan kanssa oli merkittävässä roolissa.
 
- Yhdessä kykenimme lyhyessä ajassa saavuttamaan selkeän kuvan asioiden etenemisestä ja niihin liittyvistä viestinnän tarpeista. Uskon aidosti, että ilman Brossan apua en olisi kyennyt johtamaan joukkueemme alkuvaiheita yhtä selkeästi ja päämäärätietoisesti, joka olisi varmasti näkynyt myös toimijoiden sitouttamisessa. Brossan kautta sain arvokasta tietotaitoa, miten asioita toteutetaan yritysmaailmassa, jota kykenin siirtämään suoraan myös urheilun toimintakenttään, Korsman arvioi.
 
- Uuteen toimintaympäristöön meneminen lähtee itselläni aina liikkeelle nykyhetkeen tutustumisella. Ensimmäisenä tulee tietää joukkueen historia, seuran identiteetti ja toiminnalle asetetut tavoitteet. Tämän jälkeen on tärkeää kyetä hahmottamaan nykyisen toiminnan vahvuudet ja muutostarpeet, joiden jälkeen laaditaan suunnitelma, johon eri toimijat pyritään sitouttamaan. Erityisesti uuteen kulttuuriin mentäessä ja toimittaessa vieraalla kielellä tämä on haasteellista, mutta samalla myös ensisijaisen tärkeää. Sveitsissä työelämässä ja urheilussa on totuttu selkeään hierarkiaan ja johtajakeskeiseen johtamistapaan, joka näkyy kaikessa toiminnassa aina viestinnästä vastuualueiden määrittämiseen.
 
- Valmennussopimuksen allekirjoittamisen jälkeen aloimme yhdessä Brossan kanssa valmistella tulevaa kautta. Liikkeelle lähdimme uuteen toimintaympäristöön tutustumisesta, joka oli erityisen haasteellista joukkueen edellisen kauden ollessa käynnissä. Brossan avustuksella onnistuin hahmottelemaan avainkysymykset, joihin tarvitsisin vastaukset oman toimintasuunnitelmani luomiseksi.  Tämän jälkeen keskeinen toimenpide oli seuran, valmennustiimin ja pelaajien kanssa tapahtuva viestintä, Korsman jatkaa.
 

Urheiluvalmennuksessa keskeisessä asemassa on ihmisten välinen vuorovaikutus ja toiminnan organisointi  tehokkaalla tavalla


​- Yhteistyössä Brossan kanssa olemme roolittaneet valmennustiimiä, laatineet suunnitelman joukkueen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään sekä luoneet yritysmaailmaa mukailevan toimintakulttuurin. Yritysjohtamisen tavoin urheiluvalmennus on tänä päivänä tiimijohtamista, jossa jokaisella toimijalla, seurajohtajasta yksittäiseen pelaajaan, on oma selkeä rooli ja vastuualue. 

Yhteistyö Brossan kanssa on auttanut minua ymmärtämään tiimijohtamisen ja eri viestintäkeinojen merkityksen, jonka seurauksena koen olevani kasvanut päävalmentajan roolissa isoin harppauksin.
 
- Sparraussessiot Brossan kanssa ovat auttaneet minua kyseenalaistamaan omia toimintatapojani ja vahvistamaan omaa identiteettiäni johtajana. Ainutlaatuinen tilaisuus saada palautetta ja kyseenalaistusta omille näkemyksille on tuonut paljon uutta päivittäiseen toimintaani. Vuosia kestäneen yhteistyön avulla olen saanut selkiytettyä omaa toimintaani, joka on auttanut energian ja aikaresurssien suuntaamisessa toimintamme kannalta keskeisimpiin tekijöihin.
 
- Voin suositella yhteistyötä Brossan kanssa kaikille esimiesasemassa oleville johtajille ja urheiluvalmentajille. Brossan kanssa käyty matka avaa uusia ulottuvuuksia valmentamiseen, ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja tehokkaaseen ihmisten johtamiseen, Korsman summaa.

Koulutus: Johda hajautettu tiimi huippukuntoon

6/5/2019

 
Picture
Tätä koulutusta on kysytty & pyydetty. Nyt se tulee syksyllä yhteistyössä Alma Talentin kanssa! 😍

Miksi sinunkin kannattaa tulla mukaan?

1. Opit, miten saat hajautetun tiimin toimimaan tehokkaasti ja laadukkaasti työarjessa – viihdytään ja tehdään tulosta!

2. Tunnistat hajautettujen tiimien johtamisen ja kehittämisen tyypillisimmät sudenkuopat – ja osaat välttää ne.

3. Opit, mitä asioita menestyvä hajautettu tiimi tarvitsee toimiakseen – miten mahdollistat hajautetun tiimin menestyksen ja itseohjautuvuuden.

4. Saat konkreettisia työkaluja avuksi tehokkaiden työ- ja toimintamallien suunnitteluun, joiden avulla nostat hajautetun tiimin toiminnan uudelle tasolle.

5. Helpotat omaa johtamistyötäsi ja parannat hyvinvointiasi – aikaa ja energiaa vapautuu arjen tulipalojen sammuttelusta kokonaisuuden johtamiseen ja kehittämiseen.

Nähdään viimeistään täällä! 👌


Lue lisää:
https://koulutus.almatalent.fi/johda-tiimi-huippukuntoon/

Pomo - Onnistukaa ja uudistukaa työtä muotoilemalla

29/4/2019

 
Picture
Miten saadaan henkilöstö työarjessa innostumaan, tekemään ja saavuttamaan tavoitteita? Kysymys, jota jokainen johtaja varmasti miettii - olipa tulossa uudistus, muutos tai nykyinen toiminta ei vastaa haluttua.

Hiljattain eräässä johtoryhmässä oli tultu erilaisten kokeilujen kautta johtopäätökseen, että työn kehittäminen on vyyhti, johon kaikki kytkeytyy. Mietittiin, miten saadaan strategiset tavoitteet, asiakastyytyväisyys ja tuottavuus paremmaksi.

Strategiset tavoitteet oli uudistettu. Työprosesseihin oli tuotu uutta teknologiaa. Asiakkaille oli suunniteltu uusia palveluita. Silti mittarit eivät olleet halutulla tasolla. Henkilöstön työhyvinvointiin ja työntekijäkokemukseen liittyi ongelmia. Tämä näkyi muun muassa tehottomuutena, turhautuneisuutena ja tyytymättömyytenä henkilöstön keskuudessa.

Toisaalta samaan aikaan piti saada vietyä läpi isoja organisaatioon ja kulttuuriin liittyviä muutoksia. 
​

Mahdoton tehtäväkö?


Ei tälle johtoryhmälle. Siellä oli käännetty katse henkilöstöön. Selvitettiin henkilöstöltä, millä asioilla saadaan toimintaa paremmaksi.
​
Tämän kautta kasvoi ymmärrys, että nämä asiat nivoutuvat tekemisen ympärille. Ei vain yksilön, tiimin, vaan palveluketjun ja verkostojen tasolle.
​
Päästiin asian ytimeen. Kiinni henkilöstön todelliseen työarkeen. Täällä uudistuminen tapahtuu. Asiakastyytyväisyys tuotetaan. Tavoitteet saavutetaan. Strategia toteutuu. Samalla saatiin selville työhyvinvointia haittaavat työarjen ongelmat.

Miten saadaan ihmiset uudistumaan ja saavuttamaan tavoitteita?


Arjessa tämä ei aina ole niin helppoa. Kiireessä, uudistusten ja muutosten keskellä, tarvittavia asioita jää helposti tekemättä ja viestimättä. Tartutaan ilmiongelmiin ja sudenkuoppiin. Resurssit kuluvat kokonaisuuden kannalta väärien asioiden kehittämiseen.
​
Helpottaa, kun tietää, millä asioilla on merkitystä. Miten saa organisaation toimimaan. Työtä muotoilemalla uudistutaan ja saavutetaan strategiset tavoitteet. Nostetaan tuottavuus, asiakastyytyväisyys ja henkilöstön hyvinvointi uudelle tasolle. Hyvin tehty job design, työn ja organisaation muotoilu on uuden ajan menestyvän organisaation kyvykkyys. Jos tämä ei vielä ole teillä käytössä, se kannattaa nyt valjastaa hyötykäyttöön bisneksen työkalupakkiin.

5 vinkkiä, joiden avulla uudistat ja saavutat tavoitteet entistä paremmin työtä muotoilemalla:


  1. Ihmiset tekevät bisneksen. Luomalla henkilöstölle parhaan paikan tehdä palvelua, saat innostuneet ja motivoituneet ihmiset, jotka haluavat antaa parasta.
  2. Rakenna työarkeen laadukkaan työn arkkitehtuuri. Se mahdollistaa ihmisille hyvän työn, työtyytyväisyyden ja hyvinvoinnin. Tiimien, palveluketjujen ja verkostojen tehokkaan ja tuloksellisen toiminnan.
  3. Muotoile arjen työ ja toiminta vastaamaan strategiaa ja asiakastarpeita, omasta lähtö- ja tavoitetilasta, yhdessä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. 
  4. Johda uutta, entistä parempaa toimintaa. Viesti siitä toistuvasti ja innostavasti. Luo yhteistä ymmärrystä yhdessä niiden kanssa, ketkä työtä tekevät. 
  5. Tue uusia osaamistarpeita. Huolehdi työsysteemin säännöllinen ”huolto” ja uudistaminen muutoksissa. 

​Johda, viesti, muotoile uuden ajan työ ja kulttuuri. Innosta ihmiset. Nauti arjesta. Onnistu uudistuksissa ja muutoksissa. Oletko sinä johtaja, kehittäjä, jota työpaikkasi, työelämä ja uusi sukupolvi kaipaa? 

Kati Rautio & Niko Leppänen


​Kirjoittajat ovat Brossan unelmien työn arkkitehteja. Job designereita, työn ja organisaation muotoilijoita. Autamme rakentamaan unelmien työpaikkoja, jossa viihdytään ja tulosta.
 
Haluatteko uudistua ja saavuttaa tavoitteita? Mahtavaa – ihmisten johtaminen ja kehittäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja vaikuttavaa! Kysy meiltä innostavat puheenvuorot, valmennukset ja työpajat. Saatte uutta inspiraatiota, näkemystä ja käytännön työkaluja avuksi aloittamiseen. Sparraamme ja toteutamme myös työn ja organisaation muotoiluprojektit käytännössä teidän tarpeeseen. Nostetaan toiminta yhdessä uudelle tasolle!


Brossan Kati puheenjohtajana Alma Talentin IT -rekrytoinnit & sitouttaminen -seminaarissa

1/3/2019

 
Picture
Huhtikuussa ollaan asian ytimessä Alma Talentin seminaarissa alansa huippujen & edelläkävijöiden kanssa! Puheenjohtajana toimii Brossan perustaja Kati Rautio!😊
​

Kuinka rekrytoit & sitoutat IT- ja digiasiantuntijat?


​"Koodarin markkinat laittavat organisaatiot ahtaalle. Haku parhaista IT-asiantuntijoista on jatkuvasti päällä, ja kilpailu osaajista käy kovana. IT-osaajapulan riskit ulottuvat yhteiskunnalliselle tasolle asti – rekrytointihaasteet ovat hidaste paitsi yksittäiselle liiketoiminnalle myös uhka Suomen kilpailukyvylle.

IT-asiantuntijoiden pula pakottaa organisaatiot miettimään rekrytointia ja työntekijöiden sitouttamista uudella tavalla. Kuinka IT-rekrytoinnista tehdään strategista ja siirrytään hakijoiden etsimisestä hakijoiden houkutteluun? Mikä merkitys on hakijakokemuksella ja yrityskulttuurilla?"

Seminaarissa kuullaan loistavia puheenvuoroja. Puhujina ovat mm.
Anni Roinila, Sofia Pohls, Aino Heikkinen, Roosa Kohvakka, Perttu Pölönen, Hanna Vuorikoski, Vlada Laukkonen, Hanna Peltokorpi, Saana Rossi, Salla Niemelä ja Ville Hakala .
​

Rakenna unelmien työpaikka, jossa viihdytään & tehdään tulosta!


​Kati Rautio on uuden ajan työelämäkehittäjä. Unelmien työn arkkitehti. Job designer. Brossan perustaja.

Työssään Kati auttaa edelläkävijöitä rakentamaan unelmien työntekijäkokemusta. Uuden ajan hyvinvoivia ja menestyviä työpaikkoja, jossa viihdytään ja tehdään tulosta.


Kati edustaa työelämän kehittämisen uutta sukupolvea. Kati muistuttaa:
​
Bisnes ja ihmisten tarpeet muuttuvat nyt vauhdilla ja yhtä aikaa. Murroksessa pelkkä bisneksen tarpeiden huomioiminen ei riitä. Uudessa ajassa menestyvät yritykset, jotka innostavat ja johtavat ihmisiä.

​Nyt on aika johtaa, viestiä ja muotoilla uuden ajan työ, arki ja kulttuuri yhdessä henkilöstön kanssa. Houkuttele ja sitouta parhaat osaajat!

Hieno seminaari tulossa!👍

Tutustu seminaariohjelmaan täällä: 
​
https://koulutus.almatalent.fi/it-rekrytoinnit/
​
<<Previous
Forward>>

    Juttuja

    Miltä näyttää työnantajabrändityön tulevaisuus?
    Kolme askelta kohti hyvinvoivaa työpaikkaa
    Suuntaa katse kohti tulevaisuutta
    Rakkaudella esimiehille
    Brossan Kati Tivi Service Desk 2020 -seminaarissa: Service Desk Design challenge - Miten viritetään monitahoinen ja hajautettu palveluketju huippukuntoon?
    Bisneksen ja työn murros tuli yhdessä yössä
    Esimies, kaipaatko tukea hajautetun tiimin johtamiseen?
    Oletteko te työhyvinvoinnin edelläkävijä?
    Tulevaisuus on meidän
    Kati & Niko pitämässä Johda hajautettu tiimi huippukuntoon -koulutusta esimiehille
    Alma Talent kysyi. Me vastasimme.
    Saako työelämän ongelmista puhua?
    Brossan Kati puheenjohtajana asiakaspalvelu & asiakaskokemus -seminaarissa
    SOK Asiakasomistajuuden asiantuntija Petra Lindell: "Yhteinen työn muotoiluprojekti on ollut parasta työurallani"
    Ole johtaja  - Sytytä innostuksen liekki
    Kohti unelmia 
    Sveitsissä valmentava Jyri Korsman: "Voin suositella yhteistyötä Brossan kanssa kaikillle esimiesasemassa oleville johtajille ja urheiluvalmentajille"
    Koulutus: Johda hajautettu tiimi huippukuntoon
    Pomo - Onnistukaa ja uudistukaa työtä muotoilemalla
    Brossan Kati puheenjohtajana Alma Talentin IT -rekrytoinnit & sitouttaminen -seminaarissa
    Rakas ystävä, tämä kirje on sinulle!
    Työhyvinvoinnin peruspilarit löytyvät työpaikan arjesta
    Onnellisuus syntyy tekemisestä - myös työpaikalla
    Welcome to the new world - Unelmien työ on täällä!
    Job design - Uusi tapa kehittää arjen työtä, tiimejä ja työntekijäkokemusta
    Työelämän suurimmat ongelmat ratkaistaan arjen työtä ja viestintää kehittämällä
    Työntekijäkokemus on täällä - "enemmän kuin lean ja se mikä palvelumuotoilusta puuttuu"
    Onko teillekin hankittu sisäisen viestinnän kanava, jota ei ole vielä saatu hyötykäyttöön?
    Brossa haastateltavaksi Ranskan televisioon
    Mitä ihmettä on job design?
    TOP 3 asiat, jotka tulee olla kunnossa työpaikalla
    Esimies, miten job designilla parannetaan tiimin työn sujumista ja asiakastyytyväisyyttä?
    Menestyvän tiimin rakentaminen
    Johtamisella luodaan edellytykset arjen työssä onnistumiseen
    Brossa kumppaniksi Työelämä 2020 -hankkeeseen
    Huippuvalmentaja johtaa kokonaisuutta
    Brossa kehittämässä SOK:n valtakunnallista tukipalvelua
    Brossa uudistamassa S-ryhmän viestinnällistä digitaalista työympäristöä

      Yhteydenotto

    Lähetä
    Käytämme pyydettyjä tietoja vain yhteydenottoon vastaamiseen.

Rakennamme unelmien työpaikkoja, jossa viihdytään & tehdään tulosta

Brossa Oy  /  brossa@brossa.fi   /  00100 Helsinki  /  Y-tunnus: 2668198-3
© Brossa Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.